Detachering op afstand

Paul Schuyt;
Inmiddels ben ik 22 jaar werkzaam in de ict-industrie en ondanks alle goede bedoelingen is Nederland nog steeds een detacheringsland. In mijn jonge jaren, zo’n vijftien jaar geleden, sprak ik als accountmanager al met klanten over het outsourcen van applicatiebeheer en het aangaan van een resultaatverplichting bij bouwtrajecten. Smalend werd in die tijd al gesproken over ‘uurtje/factuurtje’, of wat netter ‘time and material’. Het leek alsof de ict-industrie niets anders wilde en de klantorganisatie niet anders kon.

In de jaren negentig zijn de Anglo-Saksische landen ons voorgegaan bij het outsourcen van ict en het neerleggen van een resultaatverplichting bij de ict-leveranciers. Alleen in Nederland zijn we nog niet veel verder gekomen dan het grootschalig uitbesteden van het beheer van infrastructuren. Op het gebied van applicatieontwikkeling en -beheer wordt nog steeds aarzelend gekeken naar uitbesteding en wordt er regelmatig verslag gedaan van het feit dat uitbestedingen, zeker in samenhang met offshore, niet vanzelfsprekend een succes zijn.

Read more: http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/outsourcing/3238447/1276946/detachering-op-afstand.html#ixzz0eNGlJS9E

No comments: